Θέρμες

Αυτή η εκδρομή έχει σχεδιαστεί για να δώσει στους επισκέπτες την ευκαιρία να επισκεφθούν τις θερμές πηγές της Κω με το δικό τους τρόπο και ρυθμό.

Το λεωφορείο θα πάρει τους επισκέπτες απ’ το ξενοδοχείο τους και θα τους μεταφέρει στα Θερμά, ακολουθώντας μία απ’ τις πιο γραφικές διαδρομές του νησιού. Αυτό το φανταστικό μέρος βρίσκεται στον Άγιο Φωκά, μία περιοχή περίπου 8 χλμ. έξω απ’ την πόλη της Κω.

Το λεωφορείο σταματάει στο δρόμο, ακριβώς πάνω απ’ τα Θερμά. Οι επισκέπτες μπορούν να κατεβούν στην παραλία με τα πόδια (περίπου 10 λεπτά) αλλά υπάρχει κι η δυνατότητα να τους μεταφέρει ένα γαϊδουράκι (με πρόσθετη χρέωση, προαιρετικό ).

Μία φυσική πισίνα έχει δημιουργηθεί εκεί όπου οι θερμές πηγές αναμειγνύονται με τη  θάλασσα. Το θερμό νερό ρέει μέσα σε αυτή στους 45-50 βαθμούς Κελσίου κι ενώνεται με το θαλασσινό νερό, δημιουργώντας διαφορετικά επίπεδα θερμότητας μέσα στην πισίνα. Το νερό είναι πλούσιο σε πολλά στοιχεία, όπως  θειάφι (εύκολα αναγνωρίζετε τη χαρακτηριστική του μυρωδιά), κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο κι ακόμα έχει θεραπευτικές ιδιότητες, βοηθώντας σε περιπτώσεις αρθρίτιδας, ρευματισμών κι άλλων ασθενειών. Οι πηγές ανακαλύφθηκαν απ’ τον αρχαιολόγο Laurentsito1934.

Τα Θερμά είναι μία ωραία βοτσαλωτή παραλία, τοποθετημένη ανάμεσα σε μεγάλα βράχια και κρυμμένη απ’ τον υπόλοιπο κόσμο. Υπάρχουν ξαπλώστρες (με πρόσθετη χρέωση) και μία καντίνα που πουλάει αναψυκτικά και σνακς.

Οι επισκέπτες θα έχουν περίπου 2,5 ώρες ελεύθερο χρόνο.

Στην προκαθορισμένη ώρα, το λεωφορείο θα περιμένει πάλι στο δρόμο και θα μεταφέρει τους επισκέπτες πίσω στο ξενοδοχείο τους.

Επικοινωνήστε μαζί μαςTRAVEL & SHIPPING AGENCY - CONFERENCE ORGANIZER
Lagada Area
85300, Kos, Hellas P.O Box: 237
Tel: (+30) 2242030003
Fax: (+30) 2242022460