Κως

Η Κως είναι ένα νησί μαγευτικής ομορφιάς, που βρίσκεται στο κέντρο των Δωδεκανήσων στο Αιγαίο πέλαγος, βορειοδυτικά της Ρόδου και νοτιοανατολικά της ηπειρωτικής Ελλάδας.
Η Κως είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων μετά τη Ρόδο και την Κάρπαθο.
 
Εκτός από τη φυσική ομορφιά και τις μαγευτικές χρυσές αμμουδιές της, η Κως είναι γεμάτη μνημεία. Μικρές πινελιίες από το ένδοξο παρελθόν, που χρονολογούνται από την αρχαιότητα, τη βυζαντινή εποχή και οι ενετικοί χρόνοι βρίσκονται παντού γύρω σας.
 
Η Κως είναι βασικά μια μεγάλη, στενή πεδιάδα και έχει μέγεθος 290.313 τετραγωνικά χιλιόμετρα, με την προφανή εξαίρεση μιας ορεινής περιοχής στα βορειοδυτικά του νησιού. Αυτή η περιοχή αποτελείται από μια σειρά από κορυφές, η ψηλότερη από τις οποίες είναι το Dikaio Christo (που στα ελληνικά σημαίνει "Ο Δίκαιος Χριστός"). Το Κάστρο των Ιπποτών του Τάγματος του Αγίου Ιωάννη σώζεται ακόμα σε μια από τις πολλές κορυφές του Δικαίου κοντά στα Θυμιανά.
 
Οι ακτές χαϊδεύονται απαλά από τα νερά της Καρπάθιας θάλασσας. Η ακτογραμμή της Κω εκτείνεται σε 112 χιλιόμετρα, η οποία περιλαμβάνει επίσης μικρότερα νησιά όπως η Νίσυρος, το Γυαλί, η Περγούσα, η Καντελούσια, η Παχιά και η Στρογγύλι.
Η πόλη διαθέτει επίσης έναν καθολικό καθεδρικό ναό, έναν από τους τέσσερις μόνο σε ολόκληρα τα Δωδεκάνησα.
 
Οι κάτοικοι ζουν από την αλιεία, την κτηνοτροφία και τη γεωργία, αλλά η τουριστική βιομηχανία είναι μακράν η μεγαλύτερη πηγή εισοδήματος.

Επικοινωνήστε μαζί μαςTRAVEL & SHIPPING AGENCY - CONFERENCE ORGANIZER
Lagada Area
85300, Kos, Hellas P.O Box: 237
Tel: (+30) 2242030003
Fax: (+30) 2242022460