Κάλυμνος, το νησί των σφουγγαράδων

Η Κάλυμνος είναι περισσότερο γνωστή ως η πατρίδα των σφουγγαράδων, αλλά το νησί έχει πολλά περισσότερα να προσφέρει.

Η μέρα ξεκινά απ’ το λιμάνι του Μαστιχαρίου, όπου επιβιβαζόμαστε μαζί με το λεωφορείο μας στο καράβι, για να φτάσουμε στην Κάλυμνο σε λιγότερο από μία ώρα.

Η πρώτη μας στάση είναι πάνω σ’ ένα λόφο που στεγάζει το μοναστήρι του Αγίου Σάββα, για ν’ απολαύσουμε ένα απίστευτο πανόραμα της πρωτεύουσας και του λιμανιού της Πόθιας.

Αφήνοντας πίσω μας την πρωτεύουσα, παίρνουμε το δρόμο για την άλλη, την πιο γαλήνια πλευρά της Καλύμνου. Απολαμβάνουμε διαρκώς στα αριστερά μας το απέραντο Αιγαίο Πέλαγος και τα γύρω νησιά και στα δεξιά μας τους επιβλητικούς βραχώδεις σχηματισμούς και τις σπηλιές. Αυτές οι βραχώδεις ακτές έχουν δημιουργήσει τη φήμη του νησιού ως ένα απ’ τα καλύτερα μέρη για αναρρίχηση στον κόσμο, προσελκύοντας κάθε χρόνο χιλιάδες αθλητές.

Θα γευματίσετε σ’ ένα ήρεμο, παραθαλάσσιο χωριό με μία υπέροχη παραλία.

Το απόγευμα διασχίζουμε την πανέμορφη κοιλάδα των εσπεριδοειδών στο Βαθύ και φτάνουμε στη Ρίνα, που αποκαλείται και φιόρδ της Καλύμνου. Σε αυτό το γραφικό λιμάνι που περιβάλλεται από βράχια  και βρέχεται από καταπράσινα νερά, θ’ απολαύσουμε ένα ήρεμο σκηνικό πριν κατευθυνθούμε πίσω στην Πόθια για να επιστρέψουμε στην Κω.

Επικοινωνήστε μαζί μαςTRAVEL & SHIPPING AGENCY - CONFERENCE ORGANIZER
Lagada Area
85300, Kos, Hellas P.O Box: 237
Tel: (+30) 2242030003
Fax: (+30) 2242022460