Περιπέτεια στο Αιγαίο

Αφήνοντας πίσω μας την Κέφαλο, που βρίσκεται νότια της Κω, κατευθυνόμαστε μ’ ένα παραδοσιακό ψαροκάικο σε δύο γραφικά νησιά.

Το πρώτο, ο Άγιος Αντώνιος, βρίσκεται ακριβώς απέναντι απ’ το Γυαλί, απ’ όπου εξάγεται η ελαφρόπετρα, κι είναι προσβάσιμο μόνο με σκάφος. Μετά την αποβίβαση οι επισκέπτες μπορούν ν’ απολαύσουν την παραλία και τα πεντακάθαρα, ρηχά νερά. Υπάρχει, επίσης, ένα μικρό ξωκκλήσι στην κορυφή του λόφου, το οποίο προσφέρει μια ωραία πανοραμική  θέα.

Το γεύμα σερβίρεται στο πλοίο, πριν την αναχώρηση για το επόμενο νησί.

Τ’ όνομά αυτού Νίσυρος κι είναι διάσημο για το ενεργό του ηφαίστειο. Το πλοίο φθάνει στο Μανδράκι, την πρωτεύουσα αυτού του μικρού νησιού, που έχει διατηρήσει τη χαρακτηριστική ελληνική ομορφιά. Τα λεωφορεία είναι έτοιμα να μεταφέρουν τους επισκέπτες στην καλντέρα, η οποία με 4 χιλιόμετρα πλάτος, είναι μία απ’ τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη. Το σεληνιακό τοπίο είναι εξαιρετικά ιδιαίτερο. Οι επισκέπτες μπορούν να περπατήσουν μέσα στον κρατήρα και ν’ ανακαλύψουν από κοντά την ηφαιστειακή δραστηριότητα, δηλαδή τους κίτρινους κρυστάλλους, που δημιουργήθηκαν  απ’ το θειώδη ατμό, τις τρύπες στον πυθμένα και τη χαρακτηριστική μυρωδιά του θειαφιού.

Μετά από αυτή τη μοναδική εμπειρία, τα λεωφορεία θα μεταφέρουν τος επισκέπτες πίσω στο λιμάνι και θα έχουν ελεύθερο χρόνο για να εξερευνήσουν και ν’ απολαύσουν τη χαρακτηριστική, αυθεντική ελληνική ατμόσφαιρα. Μερικοί ίσως θελήσουν ν’ ανέβουν στο μοναστήρι της Παναγιάς Σπηλιανής και να μείνουν έκπληκτοι απ’ τη θέα που προσφέρει. Άλλοι, πάλι, θα περιπλανηθούν στα στενά σοκάκια της. 

Επικοινωνήστε μαζί μαςTRAVEL & SHIPPING AGENCY - CONFERENCE ORGANIZER
Lagada Area
85300, Kos, Hellas P.O Box: 237
Tel: (+30) 2242030003
Fax: (+30) 2242022460