Ανακαλύψτε το νησί Κω

Κάνοντας αυτή την εκδρομή στο νησί της Κω, θ’ ανακαλύψετε πως υπάρχουν πολλές και διαφορετικές πτυχές αυτής της πολυάσχολης, αλλά και παραδοσιακής γωνιάς του πλανήτη. Φυσικά η Κως είναι γνωστή ως η γενέτειρα του Ιπποκράτη (του πατέρα της Ιατρικής), αλλά υπάρχουν πολλά ακόμα να μάθετε για το νησί και σκοπεύουμε να σας παρουσιάσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα, σε αυτή την ολοήμερη ξενάγηση.

Η πρώτη μας στάση θα είναι στο Ασκληπιείο, έναν καταπληκτικό αρχαιολογικό χώρο, ο οποίος πραγματικά θα σας ταξιδέψει στην Αρχαία Ελλάδα. Κατασκευάστηκε τον 3ο αι. π.Χ. και δεν ήταν μόνο ένας ναός αφιερωμένος στο θεό Ασκληπιό ( το θεό της Υγείας), αλλά κι ένα θέρετρο υγείας. Οι ιερείς σε αυτό το χώρο ήταν παράλληλα και γιατροί  κι ο ξεναγός μας θα σας ενημερώσει για τις διαφορετικές τελετές που λάμβαναν χώρα εδώ, ενώ θα σας παρουσιάζει και τους ναούς, στους οποίους διεξάγονταν αυτές.

Εάν δε σας ενδιαφέρει τόσο η ιστορία, τότε σίγουρα θα σας αρέσει ο επόμενος μας σταθμός, η Ζιά. Ένα μικρό, ζωντανό, ορεινό χωριό, απ’ το οποίο θ’ απολαύσετε μια φανταστική θέα. Η Ζιά έχει πρόσφατα γίνει η κοιτίδα της λαϊκής τέχνης και χειροτεχνίας του νησιού κι εδώ σίγουρα θα βρείτε πολλά μικρά μαγαζάκια , που θα πουλάνε τέτοιου είδους αντικείμενα. Μπορείτε, ακόμα, να επισκεφθείτε τη γραφική εκκλησία στο κέντρο του χωριού.

Μετά τη Ζιά θα συνεχίσουμε στο χωριό της Κεφάλου. Η Κέφαλος βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο του νησιού και μπορεί να καυχιέται για μερικές απ’ τις πιο όμορφες παραλίες της Κω. Εδώ θα έχετε αρκετό χρόνο για να κολύμπι και μεσημεριανό (δεν συμπεριλαμβάνεται στην τιμή). Αργότερα θα επισκεφθούμε ένα εργοστάσιο μελιού, μια οικογενειακή επιχείρηση, όπου ασχολούνται με τη μελισσοκομία εδώ και πολλές γενιές. Θα μάθετε πώς παράγουν το μέλι , θα γευτείτε τους χαρακτηριστικούς λουκουμάδες και θα ανακαλύψετε το ρακόμελο.

Έπειτα θα πάρουμε το δρόμο προς την Αντιμάχεια, ένα χωριό που βρίσκεται στο μέσο του νησιού και κοντά στο αεροδρόμιο. Στο κέντρο του χωριού βρίσκεται ένας ανεμόμυλος 200 ετών καθώς κι ένα παραδοσιακό σπίτι, όπου μπορείτε ν’ αναβιώσετε τον τρόπο ζωής των ντόπιων πολλά χρόνια πριν. Μετά απ’ αυτό θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για τα ξενοδοχεία.

Επικοινωνήστε μαζί μαςTRAVEL & SHIPPING AGENCY - CONFERENCE ORGANIZER
Lagada Area
85300, Kos, Hellas P.O Box: 237
Tel: (+30) 2242030003
Fax: (+30) 2242022460